Sprekers 2019

Paul van der Sneppen_ATEX2019.jpg
Paul van der Sneppen
Commercieel Directeur
NCOI Techniek & Veiligheid

Paul is werkzaam als commercieel directeur bij NCOI Techniek & Veiligheid, één van de grotere aanbieders van Atex/IECEx-trainingen. Paul is al vanaf het begin betrokken bij het ATEX Congres en beheerder van de grootste ATEX LinkedIn groep met bijna 3.000 gebruikers. Ook is hij actief betrokken bij de IECEx05 NL Committee en meerdere internationale werkgroepen binnen IEC en IECEx.

 

Frank Spanjer_ATEX2019.jpg
Frank Spanjer
Manager Research en Development
Electromach

Als explosieveiligheidsconsultant bij Electromach zet Frank zich sinds 2012 in voor het identificeren van veranderende klantbehoeftes, applicaties en de vertaling ervan naar commercieel haalbare oplossingen. In zijn huidige functie als Manager Research en Development wordt een deel hiervan doorontwikkeld tot nieuwe innovatieve producten.

 

Rene Ubbink_ATEX2019.jpg
René Ubbink
lid van de normcommissie explosieve atmosferen

René is van oorsprong HBO werktuigbouwkundige en elektrotechniek en heeft in een later stadium de opleiding HVK afgerond. Tegenwoordig is hij als gecertificeerd kerndeskundige actief bij het adviseren van bedrijven op het gebied van arbeids- en procesveiligheid. Het onderkennen van de gevaren en risico’s van (het werken met) gevaarlijke stoffen is de rode draad van zijn loopbaan. Met meer dan 30 jaar ervaring adviseert hij op pragmatische wijze bedrijven bij vraagstukken op het gebied van o.a. het werken met gevaarlijke stoffen, de opslag van gevaarlijke stoffen en procesveiligheid. ATEX is een specifiek onderdeel van het werken met gevaarlijke stoffen (en procesveiligheid) en op dit specifieke gebied is Rolf nu bijna 10 jaar betrokken als consultant bij de grotere bedrijven in Nederland. De actieve betrokkenheid vertaalt zich ook in het lidmaatschap van de normcommissie ‘explosieve atmosferen’ en de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS-31 en BRL-K903), waarbij hij o.a. heeft meegewerkt aan de nieuwste versie van de NPR7910 die naar verwachting medio 2019 zal verschijnen. Overbrengen van kennis doet hij als docent/moduleleider ‘procesveiligheid’ bij de PHOV, als spreker op congressen en seminars en via trainingen met zijn eigen bedrijf U&D Industrial Safety (veelal in samenwerking met KIWA: ATEXCertificaat.nl).

Teun Voeten_ATEX2019.jpg (1)
Teun Voeten
Internationaal oorlogsfotograaf, cultureel antropoloog en auteur

Teun werkt al dertig jaar als oorlogsfotograaf en legt over de hele wereld conflicten vast. Hij werkte onder andere in voormalig Joegoslavië, Rwanda, Sierra Leone, Colombia, Afghanistan, Irak, Libië, Congo, Noord-Korea en Gaza. Hij woonde in New York tijdens de 9/11 aanslagen op de Twin Towers en 9 jaar in Molenbeek, om de hoek van de terrorist Abdelsalem. Teun studeerde daarnaast cultureel antropologie en filosofie in Leiden. In september 2018 promoveerde hij op het druggeweld in Mexico. Hij onderzocht de dynamiek van dit conflict. Een hybride oorlogvoering: ongrijpbaar en onvoorspelbaar met geweld op alle niveaus en actoren die telkens weer van rol en partij wisselen. Ook vraagt hij zich af hoe normale mensen moordenaars kunnen worden.  Daarbij trekt hij een vergelijking tussen Mexicaanse huurmoordenaars, Jihadi’s en West-Afrikaanse kindsoldaten. Als journalist is hij specialist en ervaringsdeskundige op het gebied van media en communicatie, manipulatie en fake news, maar ook op internationale terreinen zoals de globalisering en ondermijnende werking van de georganiseerde misdaad.

Wendelien Wouters_ATEX2019.jpg
Wendelien Wouters
Dagvoorzitter van ATEX & Process Safety 2019

De roots van dagvoorzitter Wendelien Wouters liggen in het theater. Het podium is dan ook de plek waar haar energie stroomt en waar ze de verhalen van sprekers tot leven brengt. Wendelien is snel, speels en ontwapenend en krijgt iedereen aan het praten omdat ze u daartoe werkelijk uitnodigt en nieuwsgierig is naar wat ú raakt en beweegt.

Meer sprekers worden geladen