Sprekers 2019

Marc Massant_ATEX2019.jpg
Marc Massant
Manager Technical Safety
Umicore

Marc Massant (1961) is van opleiding nucleair ingenieur en preventieadviseur.  Hij maakte kennis met procesveiligheid bij Tessenderlo Chemie tussen 2002 en 2008 waarna hij overstapte naar Umicore. Samen met een collega runde hij het procesveiligheidsproject voor de groep tussen 2014 en 2017 waarna hij terugkeerde naar de operatie als manager technische veiligheid voor de Umicore site te Olen in België.

Tom Molkens_ATEX2019.jpg
Tom Molkens
Explosion Safety Consultant
ISMA

Tom startte zijn loopbaan in 2008 als procesingenieur bij Total in de haven van Antwerpen. Het takenpakket omvatte voornamelijk de dagelijkse opvolging van de installaties en het verhogen van de betrouwbaarheid en de veiligheid. In 2013 maakte hij de overstap naar ISMA, als consultant explosieveiligheid. Enkele taken binnen deze functie zijn het uitvoeren van risicoanalyses van uiteenlopende processen, het evalueren van de explosieveiligheid van apparatuur en het onderzoeken van (explosie-)incidenten. Tom is tevens lid van de normcommissie die de normen omtrent explosiebeveiligingssystemen opstelt en reviseert.

Maurice Oltheten_ICS2019.jpg
Maurice Oltheten
Process Engineer
ChainCraft

Maurice heeft Biomedische Wetenschappen in Utrecht en Biotechnologie in Wageningen gestudeerd. Hij heeft tijdens zijn studie stage gelopen bij ChainCraft en is direct daarna daar als medewerker begonnen. ChainCraft is een spin-off van Wageningen Universiteit en ontwikkelt mengcultuurfermentaties waarmee duurzame biobased chemicals geproduceerd kunnen worden. Maurice is de afgelopen 6 jaar bezig geweest met de opschaling van het eerste gepatenteerde proces van ChainCraft: de ketenverlengingstechnologie. In dit kader heeft hij onderzoek en ontwikkelingswerk verricht naar de fermentatie technologie en de commissioning van de pilotplant geleid. De laatste drie jaar is hij in teamverband bezig geweest met de engineering, procurement, constructie en commissioning van ChainCraft's demonstratiefabriek. Binnen het team is hij door zijn natuurlijke oog voor detail degene die zich bezighoudt met zaken als de BRZO-beoordeling, HAZOP, SIL en proces- en explosieveiligheid.

Ruud Plomp_ATEX2019.jpg
Ruud Plomp
HSE professional, Safety Practitioner en Rijnlander
Artemas

Ruud is na zijn studies aan de Hogere Zeevaartschool, de Rijksluchtvaartdienst en Rijksbrandweeracademie in 1993 als trainer en adviseur in het veiligheidsdomein aan het werk gegaan. Als adviseur is hij de afgelopen 25 jaar, zowel nationaal als internationaal, bij een groot aantal projecten betrokken geweest. Tijdens de verschillende fasen van de uitvoering heeft hij daarbij zowel op operationeel, tactisch en strategisch niveau veel praktijkervaring opgedaan. Ruud is op dit moment werkzaam bij de Artemas en binnen de coöperatie houdt hij zich met name bezig met ‘een nieuw perspectief op veilig werken’.

Willem Schimmel,_ATEX2019.jpg
Willem Schimmel
Project Manager / Technisch Expert ATEX
Bureau Veritas

Willem studeerde Electrotechniek en heeft zich middels vervolgstudies en werkervaring onder andere gespecialiseerd op het vakgebied ATEX. Als ATEX-expert is hij betrokken bij diverse complexe installaties en beproevingen op het gebied van hoog- en laagspanningsmaterieel voor explosieve atmosferen. Hij is gecertificeerd ATEX- en IECEx-inspecteur en auditor van notified body Bureau Veritas Germany voor explosieveilig materieel en samenstellingen alsmede productie kwaliteitssystemen voor ATEX materieel (CAN/CAR). In zijn rol als ATEX-expert heeft hij divers elektrische en mechanisch ATEX-materieel op on- en offshore locaties beoordeeld. Willem is lid van de NEN-werkgroep NEC-31 betreffende explosieveiligheid (ATEX).

Meer sprekers worden geladen