Sprekers 2020

Wendelien Wouters_ATEX2020.jpg
Wendelien Wouters
Dagvoorzitter van ATEX & Process Safety 2020

De roots van dagvoorzitter Wendelien Wouters liggen in het theater. Het podium is dan ook de plek waar haar energie stroomt en waar ze de verhalen van sprekers tot leven brengt. Wendelien is snel, speels en ontwapenend en krijgt iedereen aan het praten omdat ze u daartoe werkelijk uitnodigt en nieuwsgierig is naar wat ú raakt en beweegt.

Gert Hofs+ATEX2020.jpg (1)
Gert Hofs
Manager SME / I&R
Aspen Oss B.V.

Gert is na zijn studie elektronica begonnen als Instrumentatie Deskundige bij een chemisch bedrijf. Hierdoor al vroeg in aanraking gekomen met explosieveiligheid, nog voordat de ATEX-regelgeving bestond. Bij dit bedrijf heeft Gert zich verder kunnen specialiseren in ATEX en heeft deze kennis ook toe kunnen passen bij een bedrijf dat installaties leverde voor het zuiveren van biogas tot aardgaskwaliteit.

Daarnaast heeft Gert zich verder kunnen specialiseren in elektrische veiligheid en machineveiligheid. Vanaf 2013 is Gert werkzaam bij Aspen Oss B.V. als Subject Matter Expert voor ATEX, machineveiligheid,  NEN3140 en SIL/PL. Gert is lid van het ATEX 153 platform van de NEN en is docent voor enkele IECEx05 trainingen.

Paul van Norden_1_ATEX2020.jpg
Paul van Norden
ATEX Expert
FrieslandCampina

Paul is binnen FrieslandCampina dé expert op het gebied van ATEX. Hij is betrokken bij alle grote CAPEX projecten op het gebied van ATEX, zowel in Nederland als in het buitenland. Omdat vooral stofexplosies (“melkpoeder-explosies”) een bedreiging vormen, heeft hij zich de afgelopen drie jaar gespecialiseerd in het voorkomen van stofexplosies in poederdroog-installaties en aanverwante apparatuur, zoals filters en silo’s. Paul is secretaris van het FC ATEX kernteam en één van de ATEX auditors binnen FrieslandCampina. Daarvoor was hij werkzaam bij diverse ingenieursbureaus als consultant (ATEX) Veiligheid en onderzoeker van gasincidenten. 

Bert Planting_ATEX2019.jpg (1)
Bert Planting
Competence Lead of Global Product Safety
ASML

Bert is na zijn opleiding tot Chemisch analist in Leeuwarden afgestudeerd in Twente tot Chemisch Technoloog. Hij heeft tweeëneenhalf jaar gewerkt als chemisch technoloog in de polycarbonaat/fosgeen en chloorfabriek bij General Electric in Bergen op Zoom en de daarna vijf jaar als supervisor van de arbo-afdeling. In de tussentijd heeft hij zijn HVK opleiding afgerond in Antwerpen. Vanaf 1996 is Bert in dienst bij ASML als World Wide Product Safety Manager en gespecialiseerd in diverse veiligheidssystemen, machinerichtlijnen, productaansprakelijkheid, elektrische normen, RoHS compliancy, Risicobeoordeling, REACH en Veiligheidsprocedures en -documentatie.

Stefan Platteschorre_ATEX2020.jpg
Stefan Platteschorre
Head of Maintenance
Maasvlakte Olie Terminal

Stefan studeerde laboratoriumtechnologie en haalde later zijn bachelor Chemische Technology aan de Hogeschool van Rotterdam. Vervolgens heeft zich verder gespecialiseerd in ATEX en procesveiligheid. Sinds 2001 is Stefan werkzaam bij Maasvlakte Oil Terminal. Eerst als (senior) operator en later als head operator. In 2008 heeft hij de overstap gemaakt naar maintenance en is de laatste 4 jaar verantwoordelijk voor onderhoud als Head Maintenance. Daarnaast is Stefan actief lid van het ATEX 153 Platform van het NEN en denkt en werkt mee aan branche brede verbeteringen rondom explosieveiligheid.    

Meer sprekers worden geladen